Iedereen die een instrument speelt is welkom om mee te doen in de muziekstraat, je kiest zelf een kort fragment dat ongeveer een minuut duurt. Het mag om het even welk instrument of zang zijn, ook elektronische instrumenten kunnen.

Hans zal contact opnemen met alle deelnemende muzikanten om een overzicht te krijgen van het aantal, de plaats en het soort instrumenten. Daarna laat hij aan alle muzikanten in detail weten vanuit welk huis en wanneer ze spelen (voor, tijdens, of nadat de stoet met daarin de twee begeleidende instrumenten op straat gepaseerd is).

Momenteel (17 januari) doen er ongeveer 22 huizen en een dertigtal muzikanten mee. De stoet start om 15.00 en om 14.00 is er ook een doorloop (repetitie), probeer zeker 5 of 10 minuten voor dat uur in je (gast)huis te zijn. Na de doorloop (rond 14.30) komen alle muzikanten samen in de hangar van het Drumhuis en Kunstfabriek Zzmogh (Arenbergstraat 41-43, vlakbij het traject van de stoet) voor een korte bespreking en daarna beginnen we eraan!