Op zaterdagnamiddag 21 januari 2017 om 15.00 is er in de Biekorfstraat en Zeemstraat (Dampoort – Gent) een muziekstraat en nieuwjaarsreceptie. Iedereen die een muziekinstrument speelt kan vanuit zijn huis een kort stukje muziek spelen met een raam of deur open. Het publiek wandelt in een stoet op straat met twee begeleidende muzikanten. Zo onstaat een collage van muziekjes die de luisteraar op straat tegemoet waaien! Op deze manier willen we het nieuwe jaar feestelijk inzetten, laten horen hoe divers onze buurt is en hoeveel muzikanten en stijlen er wel niet te horen zijn.

Meer info:
als je zelf een instrument wil spelen vanuit je huis
als je een buurtmuzikant in je huis wil ontvangen en die door het raam laten spelen
als je zelf wil meestappen in de stoet.

De muziekstraat met de stoet start om 15.00 aan de Zeemstraat 1 en duurt ongeveer een halfuur. Nadien is er vlakbij om 16.00 ook een nieuwjaarsreceptie in Jeugdhuis Waas (Land Van Waaslaan 162).

Deze muziekstraat vindt plaats met steun van de Stad Gent.

De twee begeleidende muzikanten die op straat spelen zijn Aya Suzuki (slagwerk, voornamelijk grote trom) en Thomas Moore (trombone). Deze twee muzikanten spelen niet enkel een (ritmische en bas) begeleiding, zij hebben ook een soort “GPS functie”: hun begeleiding benadrukt de locatie en verplaatsing van de stoet. De trombone speelt andere baspatronen per straat, en de slagwerkster maakt variaties op het basisritme op straatobjecten (fietsrekken, palen,…) langs het traject. Tenslotte hebben ze ook een groepsfunctie: het slagwerk vormt het begin en de trombone het einde van de stoet, de muzikanten in de huizen kunnen zich op deze instrumenten richten om te horen en zien of de stoet er aan komt of al voorbij is.